Januari - Granaat

Granaat geeft bescherming en staat symbool voor geloof, liefde en standvastigheid. Dragers kunnen een toename in hun zelfbeeld, kracht en energieniveau zien en nerveuze mensen kunnen zich rustiger voelen. Granaat wordt ook wel gebruikt om nachtmerries tegen te gaan en reizigers bescherming te bieden tijdens hun reis.

* Zorgen voor vriendschap, puurheid en moed

* Beschermen tegen koorts, ontstekingen en depressies

* Voorkomen van slechte dromen en vermoeidheid

* Zorgen voor positiviteit en kracht

Februari - Amethist

Amethist staat voor wijsheid en geeft sterke relaties en moed. Het moedigt zelfbeheersing aan en versterkt de band in een liefdesrelatie. Het helpt om mentaal en emotioneel welzijn te brengen en het geeft kracht om moeilijkheden te overwinnen.

* Harmonie en innerlijke rust

* Het verhelderen van gedachten

* Het herkennen van slechte gewoontes en verslavingen

* De verwerking van emotionele pijn

* Spanningshoofdpijn en ontspanning van de nek

Maart - Aquamarijn

Aquamarijn geeft kalmte en staat symbool voor moed, creativiteit en zelfexpressie. Het wordt geassocieerd met een goede gezondheid, jeugd, liefde en hoop. Bovendien wordt aangenomen dat de rustgevende blauwe kleur van aquamarijn voor mentale helderheid zorgt en negatieve energie van de drager vrijgeeft. Vroeger was de aquamarijn ook wel het amulet van zeelieden omdat het zou beschermen tegen de gevaren van de zee.

* De concentratie en nieuwsgierigheid

* Een verzachtend gevoel in de keel bij bijvoorbeeld heesheid

* Mensen met allergieën en hooikoorts

* Verlichting bij verkoudheid en hoesten

* Het behouden van liefde en loyaliteit

* Mentale helderheid

April - Diamant

Niet verwonderlijk, de diamant is een symbool van eeuwige liefde. Daarnaast staat het ook symbool voor puurheid, onschuld en moed. Vroeger werd aangenomen dat diamanten tranen van de goden waren. De schoonheid en schittering van een diamant is ongeëvenaard en helpt bij het vinden van eeuwige en ware liefde, kracht en romantiek.

* Het meebrengen van rijkdom

* Moed en dapperheid

* Het verminderen van slaapstoornissen

* Spirituele vrijheid en het versterken van zelfvertrouwen

* Het verminderen van jaloezie

Mei - Smaragd

Smaragd staat voor hoop en wordt geassocieerd met vruchtbaarheid, wedergeboorte en liefde. De smaragd was een van Cleopatra’s favoriete edelstenen en de oude Romeinen hebben deze steen zelfs opgedragen aan Venus, de godin van liefde en schoonheid. Het geeft de drager wijsheid, groei en geduld en het versterkt de liefde.

* Bescherming tegen obsessie

* Balans tussen rust, ontspanning en actie

* Stimulering van levenslust

* Versterking van het immuunsysteem

Juni - maansteen

De maansteen staat dus vooral symbool voor het Goddelijke Vrouwelijke. Daarom helpt het je dichter bij je gevoel te komen in een harde wereld als deze. Ook zou de maansteen helpen natuurlijke ritmes en cycli in balans te brengen. Andere mogelijke voordelen van deze mooie steen:

* De spijsvertering verbeteren

* De hormoonhuishouding van de vrouw beïnvloeden

* Zorgen voor een tevreden gevoel

* Rust brengen bij emotionele overbelasting

Juli - Robijnen

Robijn staan voor vitaliteit, harmonie en vrede. Traditioneel wordt de robijn door de oude hindoes beschouwd als de ‘koning van de edelstenen’. Men geloofde dat de robijn zijn drager tegen het kwaad beschermde. De steen zou donkerder worden als het kwaad in de buurt is. De dieprode kleur van de robijn betekent liefde en passie. De robijn wordt ookwel geassocieerd met harmonie, bescherming, enthousiasme, tevredenheid, succes, integriteit en kracht.

* Moed en motivatie geven

* Een sterker en minder vermoeid gevoel

* Het Eerste Chakra in balans brengen

* Hormoonhuishouding harmoniseren

Augustus - Peridoot

Peridoot symboliseert kracht. Het geeft de drager zelfvertrouwen, bescherming en fysieke kracht. Men geloofde ooit dat de groene peridootkristallen in vulkanische as de tranen waren van de vulkaangodin Pele. Traditie zegt dat je in staat bent om met succes kwaad, bezweringen en depressies af te weren als je peridoot draagt.

* Het verouderingsproces vertragen

* Werkt op het derde en vierde chakra

* Positief effect op de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen

* Helpt bij het afvoeren van gifstoffen

* Harmoniseren van relaties

September - Saffier

Saffier staat symbool voor waardigheid, loyaliteit, sereniteit, geloof, zuiverheid en wijsheid. Het beschermt de drager tegen kwaad en vergiftiging en zou zijn mooie glans verliezen als het door iemand wordt gedragen die niet eerlijk is.

* Verminderen van lichamelijke klachten

* Zorgen voor wijsheid en vrede

* Goed voor de nieren

* Kalmerend werken en angstproblemen verminderen

Oktober - Rozenkwarts

Rozenkwarts staat voor vrede, hoop en geborgenheid. Het is de steen van onvoorwaardelijke liefde, oneindige vrede en herstelt vertrouwen en harmonie. Hij helpt de drager om van zichzelf te houden en werkt kalmerend en geruststellend bij trauma’s.

* Kalmerend werken tegen stress en boosheid

* Je eigen behoeften en emoties begrijpelijk maken

* Een gevoel van tevredenheid en harmonie geven

* Een burn-out en overspannenheid tegenhouden

November - Citrine

Citrine staat erom bekend je sterk en zelfverzekerd te laten voelen. Daarnaast zou het mannen aantrekkelijk en intelligent en vrouwen vruchtbaar en gelukkig kunnen maken. Reden genoeg om er een aan je collectie toe te voegen! • Rust en balans

* De innerlijke energie en vitaliteit

* Het concentratievermogen

* Angst en depressies

* Het verleden verwerken

December - Turkoois

Vroeger werd de steen door medicijnmannen over de hele wereld gebruikt om kwalen te genezen en wijsheid te geven. Indianen zagen de steen als de verbinding tussen hemel en aarde. Ze namen de steen mee op reis als beschermer tegen ongelukken. Ook Turkoois kan van kleur veranderen. Volgens verhalen zou dit een waarschuwing zijn tegen dreigend gevaar. Het staat symbool voor geluk en bescherming.

* Je dichter bij zelfrealisatie brengen

* Inzicht geven

* Creativiteit en artistieke vaardigheden bevorderen

* Voor ontspanning zorgen en nervositeit tegengaan

* Handvatten geven om jezelf te uiten 

 

26 februari 2022 — Rosa Broeksma