Je koopt een echt gouden sieraad (met edelstenen) natuurlijk voor het leven. Maar dan verdiend het sieraad ook wat aandacht en zorg. Door je sieraad goed te onderhouden blijft jouw parel lang mooi én stralend.

Zo houd jij je gouden sieraad voor altijd mooi:

  1. Draag je sieraad niet tijdens het schoonmaken/afwassen en douchen. De schoonmaakmiddelen die je hierbij gebruikt, kunnen je sieraad dof maken.
  2. Draag je sieraad niet tijdens het slapen of sporten. Door de bewegingen die je maakt kan je sieraad sneller beschadigen.
  3. Als je sieraad een beetje dof geworden is door het vele dragen, kan je deze reinigen met een klein borsteltje en wat handzeep. Vooral bij sieraden met edelstenen is dit een goede manier om vuil weg te halen. Maak je sieraad na het reinigen goed droog.
  4. Echt gouden sieraden kunnen niet verkleuren maar na veel dragen kan goud wel een beetje rood gaan uitslaan. Met een goud-poetsdoek krijg je het sieraad weer mooi.
  5. Laat eens in de zoveel tijd je sieraad checken bij een goudsmid of juwelier. Vooral als er edelstenen in het sieraad zitten, wil je zeker weten of deze nog goed vast zitten. Verder kunnen ze het sieraad ook mooi oppoetsen. 
  6. Bewaar je sieraden op een donkere en droge plek en het liefste op een zachte ondergrond. Hier zijn de Moon flower sieraden doosjes perfect voor. (coming soon)

 

22 februari 2022 — Rosa Broeksma