Hoewel al onze sieraden gemaakt zijn van massief goud of 925 zilver, blijven ze gevoelig voor invloeden van buitenaf. Hoewel je onze sieraden altijd glanzend ontvangt, kunnen ze na verloop van tijd wat dof worden en kunnen de stenen hun schittering verliezen. Hieronder vind je een aantal handige tips om je sieraden zo lang mogelijk mooi te houden, zodat ze nog vele generaties kunnen doorstaan! Daarnaast raden we aan om je sieraad eens in het halfjaar te laten controleren en reinigen door een ervaren goudsmid. Zij zullen direct beoordelen of de zetting nog goed is en de stenen nog stevig op hun plek zitten.

 

  • Vermijd direct contact met parfum, shampoo, bodylotion, make-up of andere chemicaliën. Mocht het toch een keer gebeuren, spoel dan je sieraden schoon met warm water en gebruik het bijgeleverde poetsdoekje.

 

  • Het is verstandig om je sieraden af te doen voordat je gaat slapen. Bewegingen tijdens het slapen kunnen schade veroorzaken of ervoor zorgen dat je sieraden zoekraken. 

 

  • Draag je sieraden niet tijdens het sporten! Hierdoor loop je het risico ze te verliezen of te beschadigen, en bovendien houdt goud niet van zweet. Het beste is om ze veilig op te bergen!

 

  • GOUD - Hoewel massief goud niet zal verkleuren, is het nog steeds verstandig om je sieraden af te doen tijdens activiteiten waarbij ze in aanraking komen met water, zeep of afwasmiddel. Dit zal de levensduur van je sieraden verlengen.

 

  • ZILVER - Zilver is uitermate gevoelig voor chloor. Het is daarom raadzaam om je zilveren sieraden af te doen wanneer je gaat zwemmen in chloorhoudend water, om verkleuringen te voorkomen. Het is normaal dat zilveren sieraden na verloop van tijd verkleuren. Dit kan zich uiten in donkerder worden, een groenige aanslag of een doffere uitstraling van je zilveren sieraden. Deze verkleuring kan optreden bij regelmatig dragen, maar ook wanneer de sieraden juist een tijdje niet gedragen worden. Hoewel het niet mogelijk is om de verkleuring van zilveren sieraden te voorkomen, kun je deze wel reinigen. Een zilverpoetsdoekje kan hierbij van dienst zijn. Merk je dat je sieraden verkleurd zijn of dof beginnen te worden en wil je een andere aanpak proberen dan een zilverpoetsdoekje? Dan is het een goede optie om ze onder te dompelen in zilverpoets. Laat de vloeistof enkele minuten inwerken en spoel de sieraden vervolgens grondig af onder de kraan. Tot slot droog je je sieraad af met een zachte doek.

 

  • Bewaar je sieraden op een donkere en zachte plek om te voorkomen dat ze in contact komen met direct zonlicht. Sommige edelstenen kunnen namelijk verkleuren.